public

Wellser

Huis Wellser kan haar geschiedenis traceren tot meer dan duizendvijfhonderd jaar geleden toen een man genaamd Anaxander zich uitroep tot leider van Tyberia, landen die nu Midmark en Halden worden

2 jaar geleden

Laatste publicatie Politieke kaart door uw scribent public
Huis Wellser kan haar geschiedenis traceren tot meer dan duizendvijfhonderd jaar geleden toen een man genaamd Anaxander zich uitroep tot leider van Tyberia, landen die nu Midmark en Halden worden genoemd. Deze bloedlijn zou voortleven als Meiers van Tyberia tot zij na de veroveringsoorlogen werden terug geleid tot een handelsgeslacht. Het was trots dat de Wellsers weerhield om een titel aan te kopen bij de Mannheimse overheersers. Het was dan ook een Meier van Tyberia die ervoor zorgde dat het beleg van Prinshaven zoveel jaren aansleepte.

Fortune Favours the Bold

Het Golyndische Huis Wellser zijn de grondleggers van het handelsgilde De Negen Stenen en voormalige Meiers van Tyberia. Dit Huis heeft pas enkele jaren geleden haar titel terug gekocht bij Koning Siegfried Olafson. Volgens velen behoort de Wellser familie tot de rijksten in Heimar; zij bezitten vele mijnen, waaronder een diamantmijn.

Toen Floris Kentigern werd benoemd tot Meier van Tyberia ontstak naar verluid de woede van de Wellsers. Zij hadden eeuwenlang deze titel gedragen en konden niet verkroppen dat een ander Huis deze eer zou dragen. Na het landverraad van Floris Kentigern is Huis Wellser steeds trouw gebleven aan de kroon. Vandaag staat Graaf Ludovikus Wellser aan het hoofd.

Vazallen van de Arend van Ardal.

uw scribent

Gepubliceerd 2 jaar geleden