public

Varheim

Het is onzeker of Huis Varheim van Helterbloed afstamt. Het Huis bestaat al eeuwenlang en werd gerekend als één van de meest trouwe aanhangers van het eerste Koningshuis. Zij hebben

2 jaar geleden

Laatste publicatie Politieke kaart door uw scribent public
Het is onzeker of Huis Varheim van Helterbloed afstamt. Het Huis bestaat al eeuwenlang en werd gerekend als één van de meest trouwe aanhangers van het eerste Koningshuis. Zij hebben twee Koninginnen geleverd aan Huis Herryck. Toen een nieuw Huis de troon innam was de reputatie van Huis Varheim weliswaar gekelderd. De Beren werden enkel aanzien als bloeddorstige heethoofden. Huis Varheim was dan ook uiterst actief tijdens de grote Veroveringsoorlogen, met enkele nederlagen maar ook grote successen tot gevolg. Hierdoor hadden ze de macht om zich Halden toe te kennen. Hun macht werd gebroken na het verlies van Karnok. De Groothertog en al zijn zonen waren in de strijd gestorven en Koning Olaf besloot Huis Rickhard de macht over Halden te gunnen.

Huis Varheim is een voormalig Hoger Huis met een rijke geschiedenis in het oude Mannheim en Heimar. Zij waren de voormalige hoeders van Halden tot zij politiek werden weg gemanoeuvreerd na de slag om Karnok. De Varheimse Beren zijn nog steeds actief in Halden, voornamelijk aan de westkust waar zij zich hebben toegelegd op scheepvaart.

Markies Ulfar heeft zich toegelegd op scheepsbouw en werkt hiervoor samen met een Golyndisch gilde der geleerden die zich de Karveelmeesters noemen. Zij houden zich op politiek vlak afzijdig, hoewel ze worden aanzien als bondgenoten van Huis Korda. Na de val van Huis Rickhard hebben de Varheimse Beren trouw gezworen aan Huis Harthak.

Vazallan van de Ever van Halden

uw scribent

Gepubliceerd 2 jaar geleden