public

Bylandt

Huis Bylandt is pas ontstaan enkele decennia geleden, tijdens het bewind van Koning Olaf. De schatrijke Gol handelaar Emmerich van Bylandt, die over een vloot handelsschepen beschikte, had een fortuin

één jaar geleden

Laatste publicatie Politieke kaart door uw scribent public
Huis Bylandt is pas ontstaan enkele decennia geleden, tijdens het bewind van Koning Olaf. De schatrijke Gol handelaar Emmerich van Bylandt, die over een vloot handelsschepen beschikte, had een fortuin voor zichzelf gemaakt in de verre Oostelijke landen en besloot een deel van dit fortuin te spenderen aan het aankopen van een adellijke titel. Men zegt dat hij zelfs zijn schip heeft verkocht om Burggraaf te kunnen worden in plaats van een Baron.

Above the Rest

Na zijn dood werden de bezittingen van Burggraaf Emmerich verdeeld onder zijn vier zonen. De oudste zoon, Adalwin, erfde de titel maar is in een constante strijd verwikkeld met zijn eigen bloed over de erfenis van hun vader. De strijd leidde al tot broedermoord; waardoor één broer dood is en de andere in de gevangenis is beland. Ook zou Burggraaf Adalwin amper opkijken naar zijn burggraafschap en enkel interesse tonen in het innen van belastingen op zijn vazallen. Na de val van Huis Rickhard heeft Huis Bylandt trouw gezworen aan Huis Harthak.

Vazallen van de Ever van Halden

uw scribent

Gepubliceerd één jaar geleden