public

Herryck

De bloedlijn van Huis Herryck begon met Olvir de Zeevaarder. Olvir was een navigator en scheepsbouwer die de vloot voor Brenn bouwde. De legende gaat dat hij een wit wief

2 jaar geleden

Laatste publicatie Politieke kaart door uw scribent public
De bloedlijn van Huis Herryck begon met Olvir de Zeevaarder. Olvir was een navigator en scheepsbouwer die de vloot voor Brenn bouwde. De legende gaat dat hij een wit wief had opgesloten in zijn schip en dankzij haar kracht had zijn schip magische krachten. Olvir was een waaghals en bracht de andere Helter meermaals in gevaar, zodat Brenn hen moest redden. Hij haalde ook graag grappen uit en zijn geliefde slachtoffer was Havard de Reus. Door zijn toedoen besloot Ashilda naar Nillheim te varen en klauwde Asbjorn zijn oog uit.

Death and Glory

Vandaag is Huis Herryck haast een mythe, een spookverhaal onder de Mannheimse adel. Eeuwen geleden waren zij de tirannieke vorsten die Mannheim bijna in de afgrond hadden geleid. Na een burgeroorlog en machtsgreep van Huis Myrlund werd de laatste koning van Huis Herryck, Reidmar Detlefson, verbannen naar het ijzige Hellfrost, een bar oord van ijsschotsen ten westen van Grimland. Sommige leden van Huis Herryck vluchtten ook naar het toenmalige Golyndische rijk, waar zij in de anonimiteit verdwenen. Huis Herryck verdween zo uit de geschiedenis. Hun voormalig domein Stormdal wordt nu gehoed door Huis Narvik, hoewel het Helterbloed van Huis Herryck hen recht zou kunnen geven hun thane titel en landen terug op te eisen, mocht er ooit een lid uit de schaduwen treden.

Ondertussen heeft elke generatie wel verhalen over de wraakzuchtige geesten van Huis Herryck die Hellfrost onveilig maken. De meest recente komen van de Westerlanden waar herhaaldelijk schepen gezien worden met oranje zeilen. Een ander hardnekkig gerucht is dat Huis Herryck voortleeft in het zuidelijke Orestis, waar zij ten gast zijn van de keizer.

Recent, echter, duikt het bloed van Olvir weer op. Tijdens de Brand van Holm viel een krijger genaamd Gudfred Barulfson op dankzij zijn moed en kunde, waarvoor hij nadien door toenmalig Thane Unnar werd aangesteld als één van zijn Huscarls. Later zou deze krijger Unnar (intussen Koning) uitdagen tot een duel (niemand weet eigenlijk waarom). Tot ieders verrassing won hij, waarop Unnar plots verklaarde dat eindelijk de Huizen Narvik en Herryck terug zij aan zij staan. Gudfred werd kort daarna door Koning Unnar erkend als Thane van Huis Herryck. Voor velen is het een mysterie wie deze man is en waar hij vandaan komt en waarom Unnar hem zo snel erkende. Er wordt gefluisterd dat Gudfred helemaal niet afstamt van Huis Herryck en dat hij een stropop is van Unnar, om zichzelf zo meer legitimiteit te geven.

Voor zover bekend is Stormdal zelf (nog?) niet terug geschonken door Narvik.

uw scribent

Gepubliceerd 2 jaar geleden