public

Ulstein

Ulstein is een grote provincie in het oosten die grenst aan Austland en Sunneland. De provincie is bekend omwille van het grote Mars van Ulstein en wordt door velen aanzien

2 jaar geleden

Laatste publicatie Politieke kaart door uw scribent public

Ulstein is een grote provincie in het oosten die grenst aan Austland en Sunneland. De provincie is bekend omwille van het grote Mars van Ulstein en wordt door velen aanzien als een troosteloos land. Dit moeras is een gevaarlijk oord waar elke stap je laatste kan zijn.  Het regent er dagelijks en de nederzettingen zijn in constante staat van verval. Er is relatief weinig geschikte ruimte om te wonen en de provincie kent ook geen echte steden. Het kleine aantal bewoners zijn voornamelijk van Golyndische origine. Deze provincie stond bekend als Armorica in het Golyndische rijk.

Enkel de kleine stad Risbor is bekend omwille van haar vele priesters van Tallathan die samenkomen in het meest majesteuze bouwwerk van heel de provincie; de kathedraal van Risbor.

De kathedraal van Risbor

Huis Skarningar heeft de ‘eer’ gekregen om Ulstein te handhaven. Zij regeren verbitterd vanuit hun kasteel Traskborg, dat half wegzinkt en bekend staat vanwege zijn scheve slottoren. Het bewaakt wel de toegangsroute naar de Ahtariaanse bergen waar verscholen in de vele rotsspleten en grotten de oorlogszuchtige Bhanda Korr zich bevinden.

uw scribent

Gepubliceerd 2 jaar geleden