public

Midmark

Midmark is een grote, rijke provincie aan de westkust en het vroegere hart van het Golyndisch rijk dat bekend stond als Tyberia. Deze provincie is vooral gekend omwille van de

2 jaar geleden

Laatste publicatie Politieke kaart door uw scribent public

Midmark is een grote, rijke provincie aan de westkust en het vroegere hart van het Golyndisch rijk dat bekend stond als Tyberia. Deze provincie is vooral gekend omwille van de vele handelaars en ambachtslui.

De hoofdstad van Midmark, Prinshaven, is zelfs groter dan Finnsburg en dus daarbij de grootste van heel Heimar. Prinshaven was dan ook de voormalige hoofdstad van het gehele Golyndische rijk.  Prinshaven ligt vlak aan de zee in een diepe baai en kent veel handel met havens zelfs zo ver als in Orestis, zelfs hun handelsgalleien mogen dokken na een inspectie van de kadewacht.

Het sinistere en beruchte Huis Korda heeft zich gemanoeuvreerd als Groothertog en regeert nu vanuit het Koningsdiep, het voormalige kasteel van de Golyndische koning dat bij vloed wordt afgesloten van de rest van Prinshaven. Dankzij de handelsschepen van Orestis zijn er ook meer legerposten gestationeerd rondom de stad om de indruk van militaire overmacht te nadrukken. Het nadeel is wel dat dit voor een surplus aan prostitutie en zwarte markt heeft gezorgd.

De rest van Midmark wordt getypeerd door een matig klimaat en de vele kiezelstranden aan de kust. Eén bepaalde klif, gevormd in de vorm van een aambeeld, trekt veel pelgrims aan van Tallathan. Dit is de Seaforge waar de meesterlijke creaties van de lokale smeden worden gekoeld in zeewater van de onderliggende grotten.

uw scribent

Gepubliceerd 2 jaar geleden