public

Ardal

Ardal bevindt zich in het midden van het rijk, grenzend aan de westkust. De eilandengroep gekend als de Westerlanden behoort ook tot deze provincie. Samen met Midmark en Halden is

2 jaar geleden

Laatste publicatie Politieke kaart door uw scribent public

Ardal bevindt zich in het midden van het rijk, grenzend aan de westkust. De eilandengroep gekend als de Westerlanden behoort ook tot deze provincie. Samen met Midmark en Halden is Ardal één van de rijkste provincies. Ardal maakte in het verleden deel uit van het Golyndisch rijk en stond toen bekend als Oud-Golyndia, maar dit gebied werd veroverd. In tegenstelling tot de andere provincies kleden de Goliad in Ardal zich in rijkelijk gekleurde kledij en proberen ze de Mannheimers te evenaren.

De hoofdstad Finnsburg is waar het Witfort, het koninklijk paleis,  is gevestigd en is tevens een broedplaats van kennis en handel.  Huis Drakhan regeert met waardigheid, eer en moed en is zeer geliefd bij het volk.  Hun banieren wapperen van elke muur en de influx van Golyndische bouwmeesters zorgt ervoor dat de stad constant wordt uitgebreid.

In het zuiden & oosten van Ardal markeren vele grafheuvels de site van lang vervlogen slagvelden, meestal in het nadeel van de Goliad.  Volgens het volk waren hier veel geesten en andere spookachtige creaturen rond.

uw scribent

Gepubliceerd 2 jaar geleden