public

Halden

Halden, in het zuidwesten, is één van de rijkste provincies in het land en grenst aan Nabissia; een gebied van Orestis dat tot zo’n twintig jaar geleden nog tot

2 jaar geleden

Laatste publicatie Politieke kaart door uw scribent public

Halden, in het zuidwesten, is één van de rijkste provincies in het land en grenst aan Nabissia; een gebied van Orestis dat tot zo’n twintig jaar geleden nog tot Heimar behoorde. Het Woud van Lytavis bevindt zich in Halden, wat zorgt voor een grote Khalische invloed op de provincie. Daarnaast is de bevolking grotendeels van Golyndische afkomst en is de invloed van Mannheim heel zwak. In het Golyndische rijk was Halden een deel van Tyberia.

Het Woud van Lytavis

Annahilt was het vroegere hart van Tyberia en is nu nog steeds de grootste stad in Halden.  Deze stad wordt omschreven als een kleinere, idyllische versie van Prinshaven. Huis Rickard investeert fors in de handelshuizen en velen dragen hun patronage.  Hun kasteel Rosenkulle wordt beschouwt als het mooiste van heel het land.

De provincie staat bekend om hun zonnige heuvels vol wijngaarden en olijfbomen. Wilde lavendel groeit overal en iedereen heeft een gezonde kleur. Dit wordt overstemd door de dreiging van oorlog daar Halden grenst aan Nabissia en de legioenen van Orestis aan de andere kant van het Woud van Lytavis woud bevinden, aan de overkant van de Vymur. De Vymur is de breedste rivier van Heimar en vormt momenteel de natuurlijke grens met Orestis. Er liggen veel Khalische paaldorpen aan de kant van Heimar die sterk in contrast afsteken tegen de georganiseerde, moderne havens van Orestis aan de overkant.

uw scribent

Gepubliceerd 2 jaar geleden