public

Sunneland

Sunneland ligt in het zuidoosten van het rijk en grenst samen met Halden aan Orestis. Tot zo’n vijftig jaar geleden behoorde Sunneland nog tot Orestis en stond het bekend

2 jaar geleden

Laatste publicatie Politieke kaart door uw scribent public

Sunneland ligt in het zuidoosten van het rijk en grenst samen met Halden aan Orestis. Tot zo’n vijftig jaar geleden behoorde Sunneland nog tot Orestis en stond het bekend als Vistillia. De invloed van de cultuur van Orestis is daarom natuurlijk nog duidelijk te voelen in deze provincie.

De hoofdstad Stradaran, waaruit het Mannheimse Huis Myrlund regeert, herbergt nog steeds een arena, badhuizen en aquaducten, enkel de tempels zijn gesloopt en herbouwt ter glorie van Hymir. Stradaran ligt aan de Vymur en is omringd door bosrijke heuvels.

De Vymur heeft op één beruchte plaats ver uit haar oevers getreden en een hele stad verzwolgen. Dit was nog ten tijde van Orestis en de daad wordt volgens de verhalen toegedragen aan een Khalische druïde.  De Ranae noemen dit de Verdronken Stad. Ze staat half in het water en herbergt nog vele schatten.

Tijdens de oorlog werd Sunneland gered door het vrije Burgerleger maar op vele plaatsen ziet men nog de littekens die deze strijd heeft voortgebracht, hele dorpen liggen nog verlaten en afgebrand, roversbenden trekken rond en de Bhanda Korr in het oosten hebben bloed geroken. De strijd is nog lang niet voorbij.

uw scribent

Gepubliceerd 2 jaar geleden