public

SKYTHE

Legenden verhalen hoe Brenn en zijn Helter werden terug gehaald van de dood na hun eerste aanvaring met de Trollenkoning door een man gehuld in zwart die een sikkel droeg.

2 jaar geleden

Laatste publicatie Politieke kaart door uw scribent public
Legenden verhalen hoe Brenn en zijn Helter werden terug gehaald van de dood na hun eerste aanvaring met de Trollenkoning door een man gehuld in zwart die een sikkel droeg. Hij komt maar enkele keren voor in de legenden van Brenn en wordt Varin de Reiziger genoemd. Deze Varin wordt aanschouwd als de stichter van Huis Skythe. Volgens oude gebruiken sturen edellieden wiens kinderen ‘het zicht’ blijken te hebben naar Skuggmorda gestuurd voor training, om later terug te keren naar hun familie. Al eeuwen houdt Huis Skythe nauwkeurig de voorouders en bloedlijnen van de verschillende Huizen nauwkeurig in de gaten.

Hear, See, Be Silent

Van alle (voormalig intussen) Lage Huizen heeft Huis Skythe de meest sinistere reputatie. Zij staan bekend als sluipmoordenaars en dodenbezweerders die huizen in een vervloekt kasteel genaamd Skuggmorda. Zij hebben door de eeuwen heen steeds de wolven van Huis Fenrissian gediend; waar zij de brute kracht zijn, is Skythe hun mes in het duister.

Na de verdwijning van Groothertogin Adisa Orlygdotter nam Konrad Vengarson controle over Huis Skythe. Hij staat bekend als een begaafd spiegelmeester. Na de verdwijning van Groothertog Gotz in het Woud van Arduyn is Konrad naar Hymane getrokken om zich mee te ontfermen over de toekomst van Huis Fenrissian. Sindsdien heeft Konrad grote overwinningen tegen de Horde behaald en heeft hij de knie gebogen voor Koning Unnar van Mannheim. Unnar beloonde hem hiervoor door Huis Skythe te verheffen tot de Hoge Huizen en Konrad de titel van Thane te geven. Er is aan Skythe de provincie Jondal beloofd, zodra de Horde daar (niet toevallig door Konrad) is verdreven.

Andere prominenten: De dochter van Konrad, Adissa Konraddotter is getrouwd met Graaf Randolph Godolfson van Huis Fenrissian.

uw scribent

Gepubliceerd 2 jaar geleden