public

Skarningar

Ooit was Huis Skarningar een onbeduidend geslacht in de schaduw van Huis Fenrissian. Dit zou nog steeds het geval zijn, ware het niet voor de moed van een zekere Starkar

2 jaar geleden

Laatste publicatie Politieke kaart door uw scribent public
Ooit was Huis Skarningar een onbeduidend geslacht in de schaduw van Huis Fenrissian. Dit zou nog steeds het geval zijn, ware het niet voor de moed van een zekere Starkar Eynarson. Starkar was een aanvoerder aan het einde van de Oorlogen der Eenmaking die een einde maakte aan het laatste Golyndische verzet en eigenhandig, gewapend met twee bijlen, de stad Risbor ten val bracht. Voor zijn moed in de strijd en tactisch succes werd hij verheven tot de Hoge Adel. Hij kreeg het hoederecht over het Golyndische Armorica, dat werd omgedoopt tot Ulstein.

Take What is Yours

Ulstein is echter een arme en troosteloze provincie en zonder Helterbloed werden leden van Huis Skarningar vaak uitgesloten door de rest van de Adel. Huis Skarningar is zonder twijfel het armste hoog-adellijke Huis in heel Heimar en ze staan gekend bij de plaatselijke bevolking omwille van hun bescheidenheid en praktische aanpak. Vaak kan men een persoon van dit Huis aan het werk vinden, op het veld van één van hun vazallen of bij het opbouwen van gasthuizen en smederijen.

Zonder echte bondgenoten en omsloten door een immens moeras was voormalige Groothertog Godrek verbitterd en wraakzuchtig, hopende op iets, wat dan ook, dat hem in de geschiedenisboeken deed landen. Deze reeds diepongelukkige man kreeg zijn laatste duwtje toen zijn zoon en erfgenaam Storr Godrekson omkwam in de recente strijd tussen Drakhan en Narvik, naar verluidt ten gevolge van een duistere aanval, of dat ketterij of hekserij was, is niet duidelijk. Storr zou daar aan de kant van Unnar gestreden hebben, alzo zag de Maagd van het Mars, een beroemde Ulsteinse Schildmaagd in een visioen. Om de nagedachtenis van zijn zoon eer aan te doen, verliet Godrek het mars van Ulstein om zich bij Unnar te voegen. Ondanks de sterk verpoverde status van Skarningar, beloonde Unnar de overstap met het behoud van de status als Hoger Huis en de titel van Thane. Skarningar kreeg geen provincie, maar het Kristalmeer wat ze wel kregen is een zodanige bron van macht en rijkdom, dat het (althans momenteel) voldoende lijkt om hun verheven status te verantwoorden.

Godrek bouwt momenteel een houten hal aan de oevers van het Kristalmeer.

uw scribent

Gepubliceerd 2 jaar geleden