public

Drakhan

Zoals de meeste Hoge Adel stamt Huis Drakhan af van de legendarische Helter uit de oude Mannheimse sagen. De tweeling Asbjorn en Ashilda vochten zij aan zij met Koning Brenn

2 jaar geleden

Laatste publicatie Politieke kaart door uw scribent public
Zoals de meeste Hoge Adel stamt Huis Drakhan af van de legendarische Helter uit de oude Mannheimse sagen. De tweeling Asbjorn en Ashilda vochten zij aan zij met Koning Brenn en werden bij zijn meest loyale  onderdanen gerekend. De legende verhaalt dat Ashilda een schone schildmaagd was met een vurig temperament terwijl haar broer de meer waakzame en sluwe van de twee was. Beiden waren, zoals de meeste Helter, gezegend door Hymir; ze hadden namelijk de gave om zichzelf in een arend te transformeren. Deze arend leeft dan ook voort in het wapenschild van Huis Drakhan.

We Ascend All

Huis Drakhan begon haar klim naar de top als een kleiner Huis onder de hoede van Huis Narvik. Dankzij tactisch inzicht en ongelooflijke moed behaalden zij overwinning na overwinning tegen Khalische troepen en heidense Bhanda Korr. Aan het einde van het bewind van de Mannheimse koningen van Huis Myrlund zagen zij hun kans en deden ze een greep naar de troon. Met hulp van hun bondgenoten bestijgen zij de troon in 1223 AB en starten zij hun veroveringscampagne van de gehele Westelijke Vallei.

Nu is Huis Drakhan het koninklijk Huis van Heimar. Zij hebben de meeste macht, invloed en bondgenoten. Ze worden omschreven als dapper, wijs en progressief en zijn zo zeer geliefd bij de bevolking. Hun macht en succes zorgt weliswaar voor veel rivaliteit en jaloezie bij de andere Hoge Adel, en vele Goliad en Khaliërs zijn de gruwel der oorlog nog lang niet vergeten. De onverwachte dood van Koning Olaf was een zware klap, maar dankzij het snelle optreden van Koningin Sigdrifa werd zijn oudste zoon vrijwel onmiddellijk op de troon geplaatst. Het volk juichte de nieuwe Koning Siegfried toe bij zijn intrede in Finnsburg. Zoals de traditie voorschrijft, werd de troonopvolger benoemd tot Groothertog van Ardal. Momenteel is dit de jongere broer van de Koning.

uw scribent

Gepubliceerd 2 jaar geleden