public

Narvik

Huis Narvik stamt af van de Helter genaamd Guddor de Wijze. Hij was de oudste onder de Helter, maar werd aanzien als de Stem van Hymir. Deze titel wordt soms

één jaar geleden

Laatste publicatie Politieke kaart door uw scribent public
Huis Narvik stamt af van de Helter genaamd Guddor de Wijze. Hij was de oudste onder de Helter, maar werd aanzien als de Stem van Hymir. Deze titel wordt soms vandaag nog gebruikt door de Hymirson. Guddor de Wijze wordt dan ook aanzien als de eerste Hymirson ooit. Guddor had een stem als een orkaan en beklom de hoogste bergtoppen om dichter bij Hymir te geraken. Vandaar preekte hij de vernietiging van zijn vijanden en stormen raasden over het land om de tegenstanders van Brenn en zijn Helter neer te bliksemen.

We Guard The North

Huis Narvik heeft zich steeds opgeworpen als de hoeders van de Mannheimse tradities en waarden. Dit Huis is enorm traditioneel, voornamelijk als het over de aanbidding van Hymir gaat. Het is dan ook geen wonder dat ze het hert als wapenschild hebben gekozen. Ze staan al jaren gekant tegen de vooruitgang van Heimar, vooral als andere volkeren hiermee betrokken zijn. Huis Narvik beschouwt alles en iedereen die geen Mannheimer is als minderwaardig gespuis. Zij waren initieel gekant tegen de Oorlogen van Eenmaking, maar hebben op het laatste moment trouw gezworen aan Huis Drakhan, tot grote spijt van de Goliad die snel daarna werden overmeesterd.

Enkele jaren geleden werd de stad Holm aangevallen door de Zwarte Roos onder leiding van de Heksenkoning. De stad brandde plat en Groothertog Torstein Sigurdson van Huis Narvik en zijn gezin kwamen om in de strijd. Eén van zijn zonen overleefde en deze nieuwe Groothertog Unnar Torsteinson nam Katja Ragnardotter van Huis Albewin tot zijn vrouw en zwoer de stad her op te bouwen.

Daar eindigde het echter niet. Sommigen zeggen dat het uitbreiden van de Sibbe naar de Drietand het laatste duwtje was wat de noordelijke puristen nodig hadden. Unnar deed eerst een gooi naar de troon van Heimar en presenteerde zich als het antwoord op de verregaande aftakeling van het Koningshuis Narvik. Toen in 1536 AB de Heimarse legers werden opgeroepen voor de strijd tegen de steeds verder dringende Horde, stonden de troepen van Unnar plots aan de hoofdstad en het Witfort. Het kwam er tot meerdere veldslagen en een enkele onderhandeling. Unnar declareerde uiteindelijk dat hij niets te maken wilde hebben met het gecorrupteerde Heimar, wat vol heksen en ketters zat. Hij keerde terug naar het Noorden en riep zichzelf uit tot Koning van Mannheim.

Koningin Katja heeft intussen twee zwangerschappen achter de rug, die beiden eindigden in tragedie. Er is momenteel dus nog geen troonopvolger. Dat is jammer, want een dergelijke jonge prins zou via de moederlijn het bloed van Brenn kunnen claimen.

Een ander  prominent figuur is Jarl Askr Sigurdson, de oom van Unnar en generaal van Narvik.

uw scribent

Gepubliceerd één jaar geleden