public

Sahlberg

Huis Sahlberg is ontstaan tijdens het bewind van Koning Sigeferth van Huis Myrlund. Kwatongen beweren dat haar stichter, Asker de Witte Vos, een minnaar van de koning was, terwijl anderen

2 jaar geleden

Laatste publicatie Politieke kaart door uw scribent public
Huis Sahlberg is ontstaan tijdens het bewind van Koning Sigeferth van Huis Myrlund. Kwatongen beweren dat haar stichter, Asker de Witte Vos, een minnaar van de koning was, terwijl anderen zeggen dat hij diens meest sluwe raadgever was. Het Huis heette lange tijd Askerbarn tot zij zich gevestigd hebben in de streek Sahlberg in het huidige Sunneland.

Conquering Darkness

Sinds haar ontstaan tot nu is Huis Sahlberg trouw gebleven aan Huis Myrlund. Zij zien zichzelf als raadgevers en adviseurs voor de Witte Toren. Ook onderhouden ze nauwe contacten met The Old Royal en staan ze bekend als mecenas voor vele theatergezelschappen, barden, muzikanten en troubadours.

Reyna Harvardotter, de huidige Groothertogin van Huis Myrlund, is de jongere zus van Burggraaf Vigmar Harvarson en hun macht in en rond Stradaran is aanzienlijk groot. Ze hebben een voorliefde voor Orestiaanse kunsten en keuken en kleden zich ook volgens de zuidelijke modegrillen.

Vazallen van de Torenwachter van Sunneland.

uw scribent

Gepubliceerd 2 jaar geleden