public

Harthak

De Helter genaamd Hallfrid is de stichter van Huis Harthak. Hallfrid deelde zijn avonturen doorgaans met Morthen en staat dan ook gekend als een uitstekende jager. Maar ook al hanteerde

2 jaar geleden

Laatste publicatie Politieke kaart door uw scribent public
De Helter genaamd Hallfrid is de stichter van Huis Harthak. Hallfrid deelde zijn avonturen doorgaans met Morthen en staat dan ook gekend als een uitstekende jager. Maar ook al hanteerde hij vaardig een boog, het was zijn vermogen om met dieren te praten en het woud te lezen als een landkaart dat hem onderscheidde van de andere Helter. Hij alleen durfde zich dwars door het Beenderwoud wagen. Dit maakte hem één van de eerste Mannheimers die op goede voet stond bij de Khaliërs. Hallfrid vond zijn gelijke in de zwarte ever die Ordjun werd genoemd. Na een jacht die dagen duurde werd Hallfrid door Ordjun gespietst. Om hun befaamde tegenstander te eren draagt Huis Harthak nog steeds Ordjun de ever op hun wapenschild.

Vengeance Shall Be Had

Huis Harthak was in het verleden een kleiner Huis zonder grote ambities. Ze stonden bekend als moedige, maar toch berekende krijgers die altijd steeds de weg van diplomatie verkozen boven de strijd. Om deze reden verkreeg Huis Harthak de meest zuidelijke provincie Karnok toegewezen na de oorlog tegen Orestis, in de hoop dat hun diplomatie dit gebied van verdere strijd zou kunnen vrijwaren. Orestis nam echter het initiatief en Karnok werd onder de voet gelopen, desondanks het Heimarse leger onder leiding van de Hertog van Huis Harthak en de toenmalige Landschout. De overlevende lieden van Huis Harthak trokken zich terug om hun wonden te likken maar zwoeren eeuwige wraak op de Keizer en zijn legioenen.

Hun strijdleuze is aangepast na het verlies van Karnok en de zonen van Harthak trokken Heimar rond op zoek naar een leger om hun schande mee uit te wissen. Momenteel bestaat er een wapenstilstand tussen Heimar en Orestis en weinig edellieden tonen interesse in een nieuw conflict met het zuiden. Na de dood van zijn vader tijdens een banket werd Gunnar Saemundson de nieuwe Hertog van Huis Harthak. Hij was voordien vooral bekend omwille van zijn huwelijk met Grimelda Gotzdotter, de dochter van de Landschout.

Na de val van Huis Rickhard werd Huis Harthak aangesteld als de nieuwe hoeder over Halden en promoveerde Hertog Gunnar tot Groothertog. Dit zou hij te danken hebben aan zijn echtgenote Grimelda Gotzdotter die zich momenteel ook in een politieke strijd bevindt over het leiderschap van Huis Fenrissian.

uw scribent

Gepubliceerd 2 jaar geleden