public

Roys

In het oude Golyndische rijk waren de Westerlanden één van de vier Meierschappen die het rijk opmaakten. Tijdens het bewind van de Golyndische Koning Alastar schopte een zekere Devin Roys

één jaar geleden

Laatste publicatie Politieke kaart door uw scribent public
In het oude Golyndische rijk waren de Westerlanden één van de vier Meierschappen die het rijk opmaakten. Tijdens het bewind van de Golyndische Koning Alastar schopte een zekere Devin Roys of Cambria het tot Meier en sindsdien heeft zijn geslacht het meierschap kunnen behouden. De invloed van de Meier was weliswaar slechts enkel voelbaar in Cambria, de andere eilanden werden grotendeels aan hun lot overgelaten. In 1251 AB begonnen de Mannheimers hun Oorlogen van Eenmaking. In plaats van te strijden gaf Huis Roys zich vrijwel onmiddellijk over en zworen zij trouw aan Huis Drakhan. Zij trokken weliswaar wel ten strijde, maar dan aan de zijde van Mannheim om de overige Meierschappen te overmeesteren.

We Turn The Tide

Voor hun loyaliteit en aandeel in de Oorlogen der Eenmaking mocht Huis Roys de controle behouden over de Westerlanden en later verkregen ze zelfs de titel van Hertog, wat hen de enige Goliad met een hoog-adellijke titel maakte in de nieuwe machtsstructuur van Heimar. Ondanks de smet op hun blazoen door hun mede-landgenoten te verraden is de afkeer doorheen de eeuwen gemilderd. Op Cambria zelf is Huis Roys zelfs enorm populair dankzij hun inzet in de scheepsvaart en omdat dankzij hen geen Mannheimer direct over hen regeert.

Koning Siegfried had in zijn ‘wilde jaren’ veel tijd doorgebracht op Cambria in het gezelschap van zijn leeftijdsgenoot Hertog Bryndon van Huis Roys. De Goliad Hertog zou een slechte invloed hebben gehad op de prins, die kort daarna naar Austland werd gestuurd om in leer te gaan bij de Hamer van Hymir. Net als de jonge Koning was Hertog Bryndon nog steeds ongetrouwd en had hij weinig van zijn wilde haren verloren. Enkele jaren geleden werd hij door zijn jeugdvriend Siegfried aangesteld als de nieuwe Landschout van Heimar. Voor het eerst in de geschiedenis ging deze felbegeerde positie naar een Goliad. Maar de Hertog was deze positie niet lang gegund; hij is omgekomen in de recente burgeroorlog in Midmark.

Zijn opvolgster is zijn jongere zuster Baron Abigail Roys maar zij heeft tot nu toe de titel van Hertogin nog niet opgenomen. In haar plaats worden de Westerlanden tijdelijk geleid door haar neef Ridder Robert Roys.

Een ander prominent figuur is Burggraaf Ian Jonahan Roys. Hij staat erom bekend een wereldwijs man te zijn die al jaren rond reist op het vasteland.

uw scribent

Gepubliceerd één jaar geleden