public

Rickhard

In tegenstelling tot de meeste Huizen van Hoge Adel stamt Huis Rickhard niet af van één van de Helter, maar van een eenvoudige handelares die tot de adelstand werd verheven

2 jaar geleden

Laatste publicatie Politieke kaart door uw scribent public
In tegenstelling tot de meeste Huizen van Hoge Adel stamt Huis Rickhard niet af van één van de Helter, maar van een eenvoudige handelares die tot de adelstand werd verheven in 1401 AB door Koning Styrbjorn van Huis Drakhan. Herja Erlingdotter, zoals deze handelaarster heette, besloot haar Huis te vernoemen naar Rickhard, haar voorouder die de eerste Drakhan koningen al steunde met goederen en muntstukken. Al eeuwen heeft deze handelsfamilie de Koningen gesteund in hun campagne voor eenmaking en uiteindelijk werd het geslacht beloond met een graafschap in Halden. Huis Rickhard kon het uitstekend vinden bij de industriële Goliad, beter dan Huis Varheim, de toenmalige heersers van Halden. In de slag rond Karnok zijn de meeste leden van Huis Varheim gesneuveld en was er niemand om de titel op te eisen. Hun macht en rijkdom zorgde ervoor dat Huis Rickhard het Groothertogschap verwon. Dit heeft slecht bloed gezet bij vele Hoge Adel aangezien zij niet afstammen van de Helter en dus als onzuiver gezien worden.

No Price Too High

Leden van Huis Rickhard zien zichzelf op de eerste plaats als handelaars en dan pas als leiders. Dit was hun grote kracht in Halden, waar bitter weinig Mannheimers verblijven. Onder het leiderschap van Huis Rickhard is de boerenprovincie Halden opengebloeid tot een handelsmacht. Annahilt is een belangrijke haven geworden en de lokale handelsgilden kennen een ongeziene groei.

Voormalige Groothertogin Ysoldis Hjarandotter werd tot enkele jaren geleden bekeken als één van de machtigste vrouwen in het land tot ze door de Hamer van Hymir schuldig werd bevonden aan ketterij. Niet enkel verloor ze haar reputatie; haar hele Huis zou uit de gratie vallen. Het hoederecht over Halden viel vervolgens op de schouders van Huis Harthak. Huis Rickhard wordt momenteel geleid door de neef van Ysoldis; een jonge knaap die doof is.

Vazallen van de Ever van Halden

uw scribent

Gepubliceerd 2 jaar geleden