public

Westgard

In 1215 AB ontstond Huis Westgard omdat de nieuwe Koning Thorbjorg was getrouwd met een vrouw van normale Mannheimse afkomst. Deze vrouw, Koningin Sigrith, was tevens de laatste Koningin van

één jaar geleden

Laatste publicatie Politieke kaart door uw scribent public
In 1215 AB ontstond Huis Westgard omdat de nieuwe Koning Thorbjorg was getrouwd met een vrouw van normale Mannheimse afkomst. Deze vrouw, Koningin Sigrith, was tevens de laatste Koningin van de dynastie van Huis Myrlund. Sindsdien is Huis Westgard steeds de trouwe vazal geweest van Huis Drakhan, zo zeer zelfs dat de officieuze traditie is ontstaan dat een jongere Prins of Prinses steeds met een lid van Huis Westgard trouwt.

For Glory and Fatherland

Huis Westgard is het machtigste lage Huis in Ardal en mogelijk van geheel Heimar. Zij bezitten vele domeinen in Ardal en zijn ook nauw verbonden met het hof. Men zegt zelfs dat de Markies van Huis Westgard, in eigen provincie, meer macht heeft dan de Koning. Deze macht is nu verder geconsolideerd door het huwelijk van Koning Ranulf met Yrsa Agnardotter.

Huis Westgard wordt momenteel geleid door een Markiezin, hoewel het Huis in het verleden steeds over een Graaf beschikte. Markiezin Freydis is de oudere zus van Koningin Yrsa Agnardotter en heeft op korte tijd veel invloed verzamelt bij de handelsgilden van Finnsburg. Haar broer Ysold is een Godi van de Sibbe van de Alfar en één van de grondleggers van de Tien Paden.

Vazallen van de Arend van Ardal.

uw scribent

Gepubliceerd één jaar geleden