public

Hrist

Huis Hrist is een eeuwenoud Huis dat al bestaat sinds de tijd van de kleinere domeinen na de dood van Koning Brenn. Zij beweren niet van een Helter af te

één jaar geleden

Laatste publicatie Politieke kaart door uw scribent public
Huis Hrist is een eeuwenoud Huis dat al bestaat sinds de tijd van de kleinere domeinen na de dood van Koning Brenn. Zij beweren niet van een Helter af te stammen maar van de machtige Thane Hulvid de Gelukkige. Hij stond zo bekend omdat zijn landen zo vruchtbaar waren en niet zozeer werden geteisterd door de koude winters zoals de landen van de andere Thanes.

Nothing in Vain

Toen Brandalf van Huis Herryck zich in 809 NB uitroep tot eerste Koning van Mannheim werd hij gesteund door de Thane van Huis Hrist. Zij zouden alle Koningen van Huis Herryck steunen en stonden daardoor zelfs in een hoger aanzien dan Huis Korda, het Huis van waar ze nu vazallen zijn.

Na de verovering van het Golyndische Rijk werd Huis Hrist delen van Midmark toegekend en kwamen ze zo onder het bewind van Huis Korda te staan. Hoewel de Huizen zich via huwelijken vaak hebben geallieerd blijft de spanning tussen beide Huizen bestaan. De huidige graaf Lars Arnfinson heeft zes kinderen, waarvan drie werden uitgehuwelijkt aan leden van Huis Korda. Huis Hrist heeft zware verliezen geleden in de strijd tegen de Golyndische landverraders daar zij vaak aan de eerste linie stonden.

Vazallen van de Vlam van Midmark.

uw scribent

Gepubliceerd één jaar geleden