public

Grimland

Deze provincie ligt in het hoge noorden en wordt aanzien als de bakermat van Mannheim. De vallei Stormdal in de provincie Grimland wordt als heilig beschouwd door ieder van Mannheimse

2 jaar geleden

Laatste publicatie Politieke kaart door uw scribent public

Deze provincie ligt in het hoge noorden en wordt aanzien als de bakermat van Mannheim. De vallei Stormdal in de provincie Grimland wordt als heilig beschouwd door ieder van Mannheimse afkomst. Het was in Stormdal dat de legendarische koning Brenn werd geboren. Grimland is bekend omwille van haar onmenselijk wrede winters, woeste schoonheid en onguur weer gedurende het hele jaar.

Mensen die in Grimland leven zijn dan ook gehard en wonen samen in zogenaamde langhuizen. Zo’n huis, waarbij het middendeel als slaapvertrek dient, kan gemakkelijk tot twintig mensen huisvesten.

Deze provincie telt voornamelijk inwoners van Mannheimse afkomst.

Holm, waar Koning Brenn ligt begraven in de Stormdal vallei, is de grootste stad in Grimland. Hier staat de grote houten krijgshal van Huis Narvik, de groothertogelijke familie van Grimland dat zich zeer hard houdt aan oude tradities en Mannheimse waarden. Bij wet worden Ranae uit deze stad geweerd.

Plan van Holm voor de grote brand

De ‘Brennfall’ is de hoogste waterval in het noorden; ijswater vloeit van het Dak en vormt zo een woeste stroom die via Holm de zee in dondert.  De legende wilt het dat Brenn ooit van de waterval heeft gedoken, niemand anders die het overleefde.

Een ander landmerk met een meer grimmige reputatie ligt meer ten oosten. Nabij de nederzetting Caldberg ligt een immens geraamte van een reusachtig wezen, de Trollenkoning: een trol van gigantische proporties verslagen door Brenn en zijn Helter.  In deze titanenslag werd de wil der trollen voorgoed doorbroken en zijn ze vervloekt door Hymir om zonder intelligentie rond te dwalen als vijanden van de Noormannen.

Het uiterste westen van Grimland vormt een keten van ijsschotsen gehuld in eeuwige sneeuwstormen die woeden vanaf het Dak.  Dit is Hellfrost en het verbanningsoord van de Herryk koningen van oud. Enkel druïden en de meest moedige verkenners durven zich wagen in dit vervaarlijke landschap waar zelfs drakars vastvriezen.

uw scribent

Gepubliceerd 2 jaar geleden