public

Vagebond

Een algemene noemer voor de meerderheid van verschillende ‘beroepen’ in de maatschappij van Heimar. Allen hebben ze de roep van het avontuur beantwoord en vindt men ze doorheen het ganse

2 jaar geleden

Laatste publicatie Politieke kaart door uw scribent public

Een algemene noemer voor de meerderheid van verschillende ‘beroepen’ in de maatschappij van Heimar. Allen hebben ze de roep van het avontuur beantwoord en vindt men ze doorheen het ganse land. Huurlingen, charlatans, verkenners, herauten, gauwdieven, woudgidsen, barden, spionnen, Skald en meer kan men onder de rangen van de Vagebond rekenen.

Zij bieden hun verscheidenheid aan talenten aan waar het hun uitkomt, voor geld of goede en slechte bedoelingen. Ze blijven nooit lang op één plaats en reizen waar de zon hen brengt, op zoek naar een kick, een goed verhaal of een gevulde beurs. Sommigen onder hen beschikken over artistiek talent die de menselijke ziel beroert, kunstenaars betaald door een edelman, barden die de strijdlust van kameraden aanwakkeren of meesters van het geschreven woord.

Andere avonturiers zijn ervaren vechters die hun moorddadig talent aan de hoogste bieder verkopen, deze huurlingen dienen als extra troepen in een krijgsmacht, verkenners in de diepe wouden of hebben meer sinistere vaardigheden die het daglicht schuwen. Het pad van de misdaad ligt verrassend dichtbij en velen kunnen de verleiding niet weerstaan om de wet te breken. Als Vagebond kun je werkelijk alle kanten op.

uw scribent

Gepubliceerd 2 jaar geleden