public

Geleerde

Iemand die zijn verstand en intellect als voornaamste troef ziet. Kennis is de voornaamste schat én wapen van een geleerde. Deze lieden gebruiken hun hogere intelligentie ten diensten van de

2 jaar geleden

Laatste publicatie Politieke kaart door uw scribent public

Iemand die zijn verstand en intellect als voornaamste troef ziet. Kennis is de voornaamste schat én wapen van een geleerde. Deze lieden gebruiken hun hogere intelligentie ten diensten van de gemeenschap zij het als kruidige kwakzalver, rondtrekkende chirurgijn of uitzonderlijke wetenschapper.

Als heler ben je een constant gevecht verwikkeld met de gevaarlijkste vijand van allemaal: de dood. Ze reizen mee in het gezelschap van een edele of ander voornaam persoon of achtervolgen de strijdwagens op zoek naar het volgende slagveld waar men hopelijk, al is het maar één, leven kan redden. Gewapend met een arsenaal aan helingvaardigheden en onverschrokken moed moet de heler niet alleen zichzelf, maar ook zijn metgezellen in leven zien te houden.

Als wetenschapper ben je opgeleid in één van de resterende universiteiten die nog overblijven na de Oorlogen van éénmaking. De universiteiten werden bekostigd door de Golyndische adel en werden al snel onschatbare parels van kennis met bibliotheken gevuld met unieke werken. Na hun studie aan de universiteit trekken studenten vaak de wijde wereld in om verloren kennis terug te vinden of te experimenteren in alle vrijheid. Vaak zullen geleerden ook een mecenas zoeken bij de Mannheimse of Golyndische adel. Onderzoek kost geld en tijd en de universiteiten hebben hier doorgaans geen fondsen meer voor.

uw scribent

Gepubliceerd 2 jaar geleden