public

Njorun

Leden van Huis Njorun beweren van Helterbloed af te stammen en traceren hun geschiedenis tot Njord, een zoon van de befaamde Hyrnkatla de Schone. Deze Njord zou op zijn derde

2 jaar geleden

Laatste publicatie Politieke kaart door uw scribent public
Leden van Huis Njorun beweren van Helterbloed af te stammen en traceren hun geschiedenis tot Njord, een zoon van de befaamde Hyrnkatla de Schone. Deze Njord zou op zijn derde levensjaar al zijn eerste vijanden hebben verslagen maar werd op slechts vierentwintigjarige leeftijd al geveld in de strijd tegen het Khalische woudvolk. Toen al zou hij tien kinderen hebben verwekt bij zijn drie vrouwen. De kronieken van zijn heldendaden worden zorgvuldig door leden van Huis Njorun bewaard.

Upright and Faithful

De oude Thanes van Huis Njorun stonden erom bekend zich afzijdig te houden tijdens de bewinden van de Herryck en Myrlund koningen maar schaarden zich onvoorwaardelijk achter de eerste Koning van Huis Drakhan. Sindsdien is het Huis in verval geraakt, zij leden namelijk zware verliezen tijdens de veroveringsoorlogen.

Momenteel beschikt Huis Njorun slechts over een baronie aan de grens met Austland. De huidige Baron Rodmar Guddarson heeft enkel dochters en zodoende is de toekomst van dit Helterbloed in gevaar.

Vazallen van de Arend van Ardal.

uw scribent

Gepubliceerd 2 jaar geleden