public

Austland

Austland wordt vaak het slagveld van Heimar genoemd. Deze oostelijke provincie grenst aan de Athariaanse bergen en bevat het grootste deel van het woud van Arduyn. Ontelbare veldslagen hebben hier

2 jaar geleden

Laatste publicatie Politieke kaart door uw scribent public

Austland wordt vaak het slagveld van Heimar genoemd. Deze oostelijke provincie grenst aan de Athariaanse bergen en bevat het grootste deel van het woud van Arduyn. Ontelbare veldslagen hebben hier plaats gevonden. In het noordoosten van de provincie ligt het Kristalmeer. In Austland wonen zowel Mannheimers en Goliad en zijn ook de meeste Khaliërs te vinden in het Woud van Arduyn.

Het Kristalmeer

In de stad Elmshoorn gaan de vele krijgers en avonturiers graag op zoek naar ontspanning. De stad ligt aan de rand van het woud en is gesticht van een oud Mannheim fort.  Hier vindt men evenveel Mannheimmers als Bhanda Korr en Khaliërs, dus dagelijkse gevechten zijn onvermijdelijk. Niet echt een probleem voor Huis Fenrissian, die de toch al een bloeddorstige reputatie hebben. Men verwondert zich of zij Austland toegewezen hebben gekregen of ze dit gevraagd hadden.

De Fenrissian echter houden zich voornamelijk op in kasteel Hymane aan de voet van Beenderpas, hier heeft Mannheim ooit de beslissende slag tegen de Bhanda Korr gewonnen en zo hun loyaliteit verzekerd in verdere oorlogen.  Rondom Hymane zijn vele arendsnesten van de Bhanda Korr. Deze maken hun ‘dorp’ op hoge pieken en zijn excellente schutters.

Het Woud van Arduyn

Ver in Arduyn geldt de autoriteit van Mannheim echter niet. Van zodra men enkele dagreizen van Elmshoorn of een andere vesting is, komt men in oude wereld terecht waar de natuur baas is en je best kunt luisteren naar de Khaliërs.  Avonturiers die wel levend terug komen spreken van wonderlijke boomdorpen, witte feeën en trollen zo groot dat ze over een kasteelmuur kunnen kijken.

uw scribent

Gepubliceerd 2 jaar geleden