Richtlijnen

De Mannheimers

Gedrag en kledij

De Mannheimers zijn gebaseerd op de Viking cultuur en zullen doorgaans gekleed gaan in kledij aangepast aan een kouder klimaat (veel leder, bont, enzovoort). In het verleden werden Mannheimers zeker aanzien voor een volk van plunderende krijgers, maar in het hedendaagse Heimar zijn zij nu de bovenklasse. Een Mannheimer zal in het algemeen rijker zijn en van meer aanzien genieten dan iemand van een ander volk. Dit ziet men ook in hun kledij en gedrag. Mannheimers voelen zich beter dan andere volkeren en tonen dit ook.

Naamgeving

Mannheimers hebben Scandinavische namen. Hun naamgeving is ook redelijk eenvoudig. Een Mannheimer zal achter zijn voornaam de naam van zijn vader gebruiken met de suffix -son. Een vrouw doet hetzelfde, maar maakt gebruik van de suffix -dotter.

Bijvoorbeeld:
Siegfried Olafson, zoon van Olaf.
Sigfrida Bergthordotter, dochter van Berthor.

Soms zal een Mannheimer ook de geboorteplaats vermelden in zijn of haar naam, maar dit wordt zeker niet standaard toegepast.

Bijvoorbeeld:
Ivar Larsson van Nisdal, zoon van Lars, geboren in Nisdal

Een Mannheimer van edel bloed zal steeds zijn Huis vermelden in zijn naam. Er bestaan twaalf Hoge en verscheidene Lagere adellijke huizen.

Bijvoorbeeld:
Baron Reidmar Hamundson van Huis Sigurd, betekent dat je de titel Baron draagt, je naam Reidmar is, zoon van Hamund en behoort tot Huis Sigurd.

Ook dragen Mannheimers vaak bijnamen, als ze deze in hun leven verdiend hebben.

Als je twijfels hebt over je naamkeuze, mag je ons natuurlijk zeker contacteren.

De Goliad

Gedrag en kledij

De Goliad zijn een divers volk en dit is te zien aan hun gedrag en kleding. Laat je inspireren door de Middeleeuwen en de klasse van je personage. Hou bijvoorbeeld ook rekening met de  provincie waaruit je personage afkomstig is. Dat kan mee helpen je look te bepalen.

In Midmark, Halden en de Westerlanden heerts er een meer Engelse stijl en zal men minder kleurrijk gekleed gaan. Zwart, wit en grijs zijn hier het meest geliefd. Goliad uit deze provincies zijn het meest rebels en uitgesproken.

In Ardal is het net andersom. Rijke kleuren zijn hier de norm. De Goliad uit deze provincie zullen hun Mannheimse overheersers proberen te evenaren in hun kleding.

Het grootste deel van de Goliad bevolking in Ulstein is arm. Hun kleding is ook aangepast aan het klimaat in deze provincie. Het regent er vaak en gevaar is nooit veraf. Goliad uit deze streek zullen steeds zeer praktisch en onopvallend gekleed gaan.

Naamgeving

Omdat het Golyndische rijk oorspronkelijk uit vier verschillende kleine koninkrijken bestond, bestaat er een grote diversiteit qua naamgeving bij de Goliad.

In Midmark, Halden en de Westerlanden vindt men meestal Engelstalige, Schotse of Ierse namen, weliswaar anders gespeld. Zeker op de Westerlanden kan de spelling soms vreemd zijn.

Bijvoorbeeld: Jeson, Konner, Gwineth, Devit, Lillibeth, Osker.

In Ardal hebben de Goliad doorgaans ouderwetse Vlaamse, Nederlandse of Duitse namen. Deze namen zijn ook wijd verspreid in andere provincies weliswaar.

Bijvooreeld: Bertrant, Gunter, Karola, Leopold, Annabelle.

De Goliad in Ulstein hebben dan weer meer Oost-Europese namen, Pools, Russisch, enzovoort.

Bijvoorbeeld: Vladimir, Svetlana, Anastazia.

Familienamen worden zelden gebruikt. De meeste Goliad vermelden bij hun naam gewoonlijk waar ze geboren zijn, zoals bijvoorbeeld Gwineth van Erlan. Enkel de oude families dragen een familienaam. Deze zijn meestal korte Engelse woorden met een andere spelling: Woet, Hart, Skaye, Ryver.

Een uitzondering bestaat voor die enkele Goliad die tot de Adel behoren. Naast Huis Roys, het Hertogelijk Huis van de Westerlanden, bestaan er een handvol Huizen van Lagere Adel zoals Huis Mallys en Huis Kentigern. Een Goliad die tot de Adel behoort, zal de Mannheimse traditie van naamgeving volgen.

Bijvoorbeeld: Jonkheer Konner Maykelson van Huis Mallys.

Als je twijfels hebt over je naamkeuze, mag je ons natuurlijk zeker contacteren.

De Khaliërs

Gedrag en kledij

Khaliërs zijn een echt woudvolk. Ze zullen kleding kiezen die weinig lawaai maakt en goede camouflage biedt in het bos. Er zijn ook grote Keltische invloeden te merken in hun kleding. Je zou kunnen zeggen dat Khaliërs enkel echt op hun gemak zijn in het woud. Als zij zich in steden of dorpen begeven, zijn ze wel een beetje als een vis uit het water. Wat niet wil zeggen dat Khaliërs asociaal zijn, ze zijn zeker nieuwsgierig naar de andere volkeren.

Khaliërs uit het Woud van Arduyn zijn, door de eeuwen strijd tegen de Trollen, grimmiger en meer gehard als de Khaliërs uit het Woud van Lytavis. In dit woud is het leven rustiger en is er meer plaats voor cultuur en plezier.

Naamgeving

Voor Khalische namen kan je inspiratie opdoen bij Keltische, Bretoense en zelfs Elfse  namen. Hou er wel rekening mee dat we geen Galandriël of Legolas of andere namen van bestaande fictieve personages zullen toelaten.

Voorbeelden: Aedan, Gaëlla, Ervan, Lendis, Vanyë.

Khaliërs hebben een aparte traditie qua naamgeving. Ouders geven hun kinderen geen naam. Het kind kiest zijn of haar naam zelf als het daar klaar voor is. Het is dan ook gebruikelijk dat een Khaliër doorheen het leven verschillende namen heeft gehad. Voor andere volkeren is dit vaak een verwarrende praktijk. Khaliërs hebben al zeker geen familienaam en het vermelden van hun geboorteplaats haalt ook niets uit. Je zou dan slechts twee variaties hebben: Arduyn of Lytavis.

Als je twijfels hebt over je naamkeuze, mag je ons natuurlijk zeker contacteren.

De Bhanda Korr

Gedrag en kledij

De Bhanda Korr zjin een woest en barbaars bergvolk. Ze gaan gekleed in leder, dierenhuiden en bont en versieren zich met verf, veren en botten. Hoewel ze metalen wapens gebruiken, vind je vaak nog meer primitieve wapens. Bhanda Korr zijn ontegensprekelijk barbaren, maar het zijn geen domme neanderthalers. Hun cultuur is anders en meer primitief, maar dat wil niet zeggen dat je daarom met opzet ‘dom’ moet spelen.

Naamgeving

Als je een naam zoekt voor je Bhanda Korr personage, houd het dan best simpel. Zij hebben meestal korte en krachtige namen die op zichzelf niets anders betekenen dan enkel de klanken die zij voortbrengen.

Bijvoorbeeld: Gost, Aruu, Bog, Iska, Rada, Groz.

Bhanda Korr gebruiken geen achternamen.

Als je twijfels hebt over je naamkeuze, mag je ons natuurlijk zeker contacteren.

De Ranae

Gedrag en kledij

De Ranae hebben een zigeunercultuur en prefereren kleurrijke en uitbundige kledij. In hun cultuur is het belangrijk op te vallen en gezien te worden. Familie is het meest belangrijke voor de Ranae en andere volkeren worden doorgaans als buitenstaanders aanzien. Er heerst echt een “wij tegen de rest van de wereld” houding bij de Ranae. En toch, in de praktijk werken heel veel Ranae voor Goliad of Mannheimers.

Naamgeving

Om je Ranae een naam te geven, kan je inspiratie opdoen bij zigeunernamen (Romani) of namen uit de Romaanse talen (Frans, Spaans, Italiaans, …) of je kan natuurlijk je creativiteit de vrije loop laten en een unieke naam verzinnen.

Bijvoorbeeld: Marko, Desdemona, Alonso, Lucrezia, Merripen.

De Ranae maken uiteraard gebruik van een familienaam. Men gaat ervan uit dat deze aanduidt tot welke familie je behoort.

Bijvoorbeeld: Damari, Ophir, Nirtessi, Magoras.

Als je twijfels hebt over je naamkeuze, mag je ons natuurlijk zeker contacteren.